اثر ثانوی بارهای قائم بر روی تلاش ها و تغییر مکان های اجزای قاب است که به علت تغییر شکل های ایجاد شده در سازه به وجود می آید.

نوعی اتصال تیر به ستون است که در آن تیرها از دو سمت ستون عبور داده شده و برای ایجاد اتصال از جزئیات خاصی که در نشریه شماره ۳۲۴ معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی آورده شده، استفاده میگردد.

مجموع نیروهای جانبی زلزله که در ساختمان ایجاد می شود. این نیرو به صورت برشی در تراز پایه اثر داده
می شود.

جمع کل نیروی جانبی زلزله که در طبقات بالاتر از تراز طبقه مورد نظر ایجاد می شود. این نیرو به صورت برش در طبقه به وجود می آید.

ترازی است که فرض می شود در آن تراز حرکت زمین به سازه منتقل می گردد و سازه از این تراز به بالا دارای حرکتی مستقل از زمین است.

تغییر مکان جانبی یک کف نسبت به کف پایین آن،

عضوی از دیافراگم است که به موازات نیروی برشی دیافراگم است و نیرو را به دیوارهای برشی و یا قاب های مهاربندی شده، منتقل می نماید.

ترازی از تلاش هاست که در آن فولاد، در قطعات فولادی یا بتن آرمه، در کشش به مقاومت تسلیم میرسد. این تراز از تلاش های واقعی با اعمال ضریب اطمینان افزایش داده می شوند.
ترازی از تلاش است که دار آن نیروهای واقعی بداون أعمال ضرائب اطمینان به سازه اثر داده شده اند.
کفها، بامها و یا سیستمهای مهاربندی افقی یا تقریباً افقی هستند که بار جانبی زلزله را با عملکرد میان صفحه ای به سیستم قایم باربر جانبی منتقل میکند.

دیوار برشی دیوارى است که نیروهای جانبی افقی را با عملکرد میان صفحهای تحمل کرده و به شالوده منتقل می کند.

حالتی از زمینهای ماسهای نامتراکم اشباع شده است که در آن به علت حرکت ناشی از زلزله تعادل دانهها بهم خورده و زمین با کاهش شدید مقاومت باربری و نشست زیاد روبرو می شود.
برابر با مجموع سختی جانبی اعضای باربر جانبی آن طبقه است. برای محاسبهٔ این سختی می توان تغییر مکان جانبی واحدی را در سقف طبقهٔ مورد نظر وارد کرد و کلیهٔ طبقات زیرین را بدون حرکت در نظر گرفت.
سیستمی است که در آن بارهای قائم به طور عمده و بارهای جانبی کلاً توسط دیوارها تحمل می شوند. به بند (۱-۸-۱) مراجعه شود.
سیستمی است که در آن بارهای قائم به طور عمده توسط قابهای فضایی، بارهای جانبی کلاً توسط دیوارهای برشی و یا قابهای مهاربندی شده تحمل میشوند. به بند (۱-۸-۲) مراجعه شود.

سیستمی است که در آن کلیه بارهای قائم توسط قابهای فضایی و بارهای جانبی کلاً توسط قابهای خمشی تحمل میشوند. قابهای خمشی جزئی از قابهای فضایی هستند. به بند (۳-۸-۱) مراجعه شود

سیستمی است که در آن بارهای قائم توسط قابهای فضایی به طور عمده و بارهای جانبی کلاً توسط قابهای خمشی و دیوارهای برشی یا قاب های مهاربندی شده تحمل میشوند. به بند (۴-۸-۱) مراجعه شود.
نوعی سیستم سازهای است که در آن نیروهای جانبی توسط ستونها به صورت کنسولی تحمل میشوند.
خصوصیتی از سازه است که دار آن اعضاء یا در تمام یا قسمتی از طول خود بدون تغییر قابل ملاحظه ای درمقاومت، قادر به قبول تغییر شکل های عمدتاً پلاستیک می باشند.
فاصله بین دو کف متوالی، کف زیرین هر طبقه به همین اسم نامیده می شود.
طبقه ای که سختی جانبی آن کمتر از ۶۰ درصد سختی جانبی طبقه روی خود یا کمتر از ۷۰ درصد متوسط سختی های سه طبقه روی خود باشد.
طبقه ای که سختی جانبی آن کمتر از ۶۰ درصد سختی جانبی طبقه روی خود یا کمتر از ۷۰ درصد متوسط سختی های سه طبقه روی خود باشد.
طبقهای است که مقاومت جانبی آن کمتر از ۸۰٪ مقاومت جانبی طبقه روی آن باشد.
طبقه ای است که مقاومت جانبی آن کمتر از ۶۵٪ مقاومت جانبی طبقه روی آن باشد
قابی است که در آن اتصالات تیر به ستون پیوسته (گیردار) است.
قابی است سه بعدی که دارای اتصالات تیر به ستون ساده یا پیوسته است.
قابی است به شکل خرپای قائم از نوع همگرا و یا واگرا که از آن برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی استفاده می شود.
قاب مهاربندی شده ای است که در آن امتداد اعضای مورب از محل تقاطع تیرها و ستونها می گذرند. در این قابها اعضاء عمدتاً تحت فشار یا کشش قرار دارند
قاب مهاربندی شده ای است که در آن حداقل یکی از دو انتهای اعضای مورب در فاصله کمی از محل تقاطع تیر با ستون و یا تیر با عضو مورب دیگر، محور تیر را قطع می کند. در این قابها، تیرها علاوه بر فشار و کششی، تحت خمش و برشی قرار می گیرند.
مرکز سختی (صلبیت) طبقه، نقطهای است که چنانچه برآیند نیروی برشی طبقه در آن نقطه وارد آید، طبقه تنها تغییر شکل جانبی انتقالی داشته باشد و هیچ گونه پیچش در آن مشاهده نشود.
ظرفیت باربری نهایی یک عضو برای تحمل نیروهای جانبی،
مجموع مقاومت جانبی اعضای طبقه
نسبت تغییر مکان نسبی طبقه به ارتفاع طبقه